Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Chrzan

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

23 oceny

Domowy chrzan

Domowy chrzan

Przepis na domowy chrzan to po prostu łatwizna, aż żal nie spróbować. Taki chrzan bez octu, bez środków konserwujących to samo dobro, jest zdrowy i smaczny. U nas w domu role przy robieniu chrzanu są podzielone, mąż ściera i płacze, a ja robię cała resztę :) Są różne przepisy na chrzan, ale ja mam już od lat sprawdzony przepis i się go trzymam.
Wielkanocny chrzan tarty

Wielkanocny chrzan tarty

Chrzan nieobecny na wielkanocnym stole? To jak wesele bez pana młodego :) Po prostu niemożliwe. Chrzan występujący w Polsce to chrzan pospolity, zgodnie z nazwą powszechnie rosnący, więc szkoda nie skorzystać. Dlatego przepis na chrzan tarty trzeba zachować, nie miąć, nie niszczyć, kilka lat będzie służył :)
Chrzan na Wielkanoc - sprawdzony przepis

Chrzan na Wielkanoc - sprawdzony przepis

Polecam sprawdzony przepis na chrzan. W mojej rodzinie od lat przepis na chrzan jest wykorzystywany, niestety głównie na Wielkanoc, a szkoda, bo warto jeść chrzan cały rok. Szczególnie, ze przygotowanie chrzanu jest proste i jedyna niedogodność związana z domowym chrzanem to łzawienie podczas tarcia. Jednak warto się przemęczyć bo własnoręcznie zrobiony chrzan smakuje całkowicie inaczej niż ten kupowany w sklepie.
Linia
Jak zrobić chrzan na Wielkanoc

Jak zrobić chrzan na Wielkanoc

Jak zrobić chrzan na Wielkanoc? Bardzo łatwo! Bez domowego chrzanu nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych, dlatego przepis na chrzan musi być co roku w użyciu. W koszyczku własnoręcznie zrobiony chrzan po prostu musi być. Poza tym chrzan jest zdrowy i warto go jeść codziennie, a nie tylko od święta!
Przepis na chrzan

Przepis na chrzan

Przepis na chrzan nie jest skomplikowany, jedyna niedogodność to starcie korzenia, bo podczas tarcia wydzielają się silne opary powodujące łzawienie, ale podobnież można się tego pozbyć namaczając chrzan całą noc w zimnej wodzie. Na pewno pomaga tarcie na świeżym powietrzu. Na pewno chrzan domowy smakuje intensywniej niż kupny.
Chrzan domowy

Chrzan domowy

Chrzan domowy na Wielkanoc to bardzo dobra koncepcja, szczególnie, że przepis na chrzan domowy nie jest trudny, tylko warto zaopatrzyć się w gogle przed ścieraniem :) A poważnie to ścierać chrzan najlepiej na balkonie lub przed domem, bo w pomieszczeniu nie unikniemy łzawienia z oczu. Warto jednak się pomęczyć, bo chrzan domowy smak ma całkiem inny od sklepowego. No i wiemy co jemy!
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!