Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Ciasto z truskawkami na zimno

print Drukuj
Ciasto z truskawkami na zimno

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

2 oceny

Oto ciasto z truskawkami przy którym nikt się jeszcze nie napracował oprócz miksera. Ciasto z truskawkami i serkami homogenizowanymi nie należy do zbyt wyrafinowanych, ale każdy je lubi. Pewnie dlatego tak często go przygotowujemy, zwłaszcza dla naszych milusińskich. Aż miło popatrzeć jak ciasto z truskawkami znika z ich talerzy, a nie da się też ukryć, że z naszych również :) Takze polecam przepis na ciasto z truskawkami!

składniki
  • 2 paczki biszkoptów, najlepiej dość miękkich i okrągłych 
  • 4 serki homogenizowane waniliowe
  • 1 szklanka mleka
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 50 dag zmiksowanych truskawek
  • 30 szt. truskawek
  • 2 galaretki truskawkowe
sposób przygotowania

Ciasto z truskawkami na zimno, przepis na ciasto z truskawkami tak, jak je robię:

  1. Na blaszkę lub tortownicę układamy bardzo gęsto biszkopty.
  2. Do dość wysokiego naczynia wkładamy serki homogenizowane i wlewamy mleko oraz wsypujemy suchą galaretkę w proszku. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy zmiksowane w blenderze truskawki. Gotową masę truskawkową wykładamy na biszkopty.
  3. Do masy wkładamy truskawki i wylewamy na wierzch wcześniej rozpuszczone i tężejące już galaretki truskawkowe.
  4. Ciasto z truskawkami wkładamy do lodówki, najlepiej na 1-2 godziny i po tym czasie mamy pyszne ciasto z truskawkami, którym możemy się delektować :)


Życzę smacznego.

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 10
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!