Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Jak zrobić ciasto z truskawkami na zimno

print Drukuj
Jak zrobić ciasto z truskawkami na zimno

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.4

5 ocen

Jak zrobić ciasto z truskawkami na zimno? Bardzo prosto. Oto dzisiaj na deser ciasto z truskawkami - jak są truskawki, to najlepsze będą, jak je podam w serniku na zimno i z galaretką. Mam nadzieję, że nacieszymy podniebienia truskawkami bo całą zimę nie mogłem się doczekać na ciasto z truskawkami na zimno.

składniki
  • 1 kg truskawek
  • 0,75 l mleka
  • 4 serki waniliowe homogenizowane (lub 2 duże z lidla)
  • 2 opakowania sernika błyskawicznego Delecty
  • 2 opakowania biszkoptów okrągłych i miękkich
  • 2 galaretki truskawkowe
sposób przygotowania

Ciasto z truskawkami na serkach homogenizowanych nie dość, że ładnie wygląda, to smakuje:

  1. Umyte i wyszypułkowane truskawki osuszamy ręcznikiem papierowym i odkładamy do miseczki.
  2. Dużą blachę prostokątną wykładamy całą biszkoptami.
  3. Następnie wlewamy do miski mleko i wykładamy serki homogenizowane, dodajemy serniki błyskawiczne delecty i wszystko dokładnie miksujemy aż powstanie jednolita gęsta masa, która wykładamy na biszkopty.
  4. Na masie układamy gęsto nasze suche truskawki, które zalewamy gęstniejącymi już galaretkami wykonanymi wg przepisu na opakowaniu (ja zawsze do zrobienia galaretek używam ¼ mniej wody).
  5. Sernik z truskawkami wędruje do lodówki i po godzinie można go już podawać.

I mamy wspaniałe ciasto z truskawkami, idealne na ciepłe dni.
Smacznego.

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.4
Liczba porcji 10
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!