Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Domowa granola z patelni

print Drukuj
Domowa granola z patelni

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

4 oceny

Przygotowując własną domową granolę z patelni masz pewność, że znajdzie się w niej duża dawka orzechównasion i suszonych owoców. Przemysłowe granole przeważnie zawierają sporo tłuszczy - i to te najgorsze z najgorszych czyli kwasy tłuszczowe trans, które są znienawidzone przez dietetyków.  Domowa granola z patelni nie zawieraani grama tych transów, ale przede wszystkim jest pyszna  łatwa w przygotowaniu ! Spróbuj sam!!!

składniki
  • Płatki owsiane 8 łyżek
  • Otręby pszenne 2 łyżki
  • Migdały 2 łyżki
  • Orzechy lakowe 2 łyżki
  • Słonecznik 2 łyżki
  • Pestki dyni 2 łyżki
  • Suszona żurawina 2 łyżki
  • Gorzka czekolada 1 pasek
  • Miód 2 łyżki
sposób przygotowania

A teraz przepis na domową granole z patelni

 

  1. Migdały, orzechy i czekoladę posiekać
  2. Wymieszać wszystkie składniki prócz miodu: płatki, otręby, orzechy, ziarna i owoce
  3. Na patelni rozpuścić miód i wsypać wymieszane składniki
  4. Prażyć kilka minut, od czasu do czasu przemieszać

Do gotowej granoli dodaj jogurt naturalny, świeże owoce i zdrowy posiłek jest gotowy!

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!