Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na tradycyjne faworki. Tradycyjne faworki lubię i jeść i smażyć. Może dlatego, że wycinanie pasków, formowanie kształtu faworków, a potem ich smażenie to naprawdę niezła zabawa. Moje tradycyjne faworki zawsze się udają, a jedyną ich wadą jest chyba to, że zawsze jest ich za mało:) Chcesz zrobić tradycyjne faworki na spotkanie karnawałowe? Przeczytaj ten przepis!
Jak przygotowuję tradycyjne faworki?
Udane faworki tradycyjne to faworki odpowiednio usmażone. Musisz je wyciągać łyżką durszlakową w odpowiednim momencie i odkładać na ręczniki papierowe, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Na koniec posyp faworki cukrem pudrem i chrrrup!
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa