Pieczona gęś była zawsze przysmakiem w domu mojej babci. Ostatnio odnalazłam jej przepis na gęś pieczoną w całości i spróbowałam go zrobić. Być może wspomnienia, a być może świetny przepis sprawiły, że gęś pieczona w całości według mojej babci na stałe weszła do mojego menu, szczególnie, kiedy chcę przygotować coś wyjątkowego.
A oto przepis na gęś pieczoną w całości według mojej babci:
Przed podaniem gęś pieczoną w całości wyjąć i pokroić nożycami do drobiu odcinając skrzydła, udka i dzieląc na pół korpus. Smacznego!
Udka gęsie pieczone w cydrze z jabłkowym puree
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa