Chociaż cieszymy się jeszcze sosami i zupami ze świeżych grzybów, nie zapomnijmy o czekającej nas zimie. Marynowane grzyby są doskonałą przekąską i świetną przystawką na polskiej biesiadzie. U mnie jada się najchętniej marynowane prawdziwki. A oto mój przepis na marynowane prawdziwki, których nigdy nie brakuje na półce w mojej spiżarni.
Marynata:
A oto moja sekretna receptura na grzyby marynowane, jakimi są marynowane prawdziwki:
Marynowane prawdziwki według tego przepisu to prawdziwy smakołyk na moim stole. Jeżeli jednak nie mieliście szczęścia znaleźć w lesie prawdziwków, możecie zamarynować według tego przepisu inne gatunki grzybów. Nie ukrywam jednak, że to marynowane prawdziwki są według mnie najlepsze! Choć inne grzyby marynowane też są wspaniałe :)
Smacznego!
Marynowane grzyby słodko-kwaśne
Podgrzybki w marynacie korzennej
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa