Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Kompot z truskawek z jabłkami

print Drukuj
Kompot z truskawek z jabłkami

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

1 ocena

Każdy lubi kompot z truskawek w innej odsłonie, z różnymi dodatkami, ja lubię z jabłkami. Oba owoce iście polskie i bardzo smaczne, że o walorach zdrowotnych nie wspomnę. Kompot z truskawek i jabłek doskonale orzeźwi nas w ciepły dzień.

składniki
  • 3 l wody
  • 70 dag truskawek
  • 3 jabłka (najlepiej kwaśne)
  • 4 czubate łyżki cukru
  • 2 gałązki mięty
sposób przygotowania

Prosty sposób na kompot z truskawek:

  1. Zagotowujemy wodę z cukrem.
  2. Następnie dodajemy wyszypułkowane i umyte truskawki, pokrojone w ósemki i bez gniazd nasiennych jabłka.
  3. Dodajemy cukier i 2 gałązki mięty.
  4. Kompot z truskawek gotujemy na bardzo małym ogniu minimum pół godziny.

 

Nasz kompot z truskawek jest wtedy smaczny i pachnący.

Polecam i smacznego.

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 12
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!