Chociaż w zdrowej kuchni wiórki kokosowe mają swoich wrogów i zwolenników ja jestem wielkim fanem piersi kurczaka w kokosowej panierce, nie tylko z powodu ich smaku. Poza wybornym smakiem piersi kurczaka w kokosowej panierce niewątpliwym plusem tak wykonanej piersi jest spora zawartość błonnika pokarmowego oraz kwasu laurynowego, który wykazuje bakteriobójcze działanie. Mówi się także o korzystnym wpływie kwasu laurynowego na pracę kosmków jelitowych.
Aby przygotować piersi kurczaka w kokosowej panierce:
Idealnie smakują z ryżem parboiled i sosem curry, po prosty pyszny kurczak w panierce -smacznego!
Pierś kurczaka w kokosowej panierce
Pieczona pierś kurczaka w otrębach
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa