Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Kotlety mielone z pieca

print Drukuj
Kotlety mielone z pieca

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 15
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

4 oceny

Nie wiem jak Wy, ale ja nie znoszę stać godzinami przy kuchni... Dlatego osobiście pokochałam tą wersje przepisu na tradycyjne polski danie czyli na kotlety mielone z pieca! Wystarczy wyrobić mięsną masę, uformować kotlety iii... wstawić kotlety mielone z pieca do piekarnika, prościzna!!! A zaoszczędzony czas, polecam przeznaczyć na spacer :)

składniki
  • Mięso mielone z indyka 500 g
  • Jajko 1 sztuka
  • Bułka 1 mała
  • Cebula 1 średnia sztuka
  • Mleko szklanka
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz
  • Oliwa z oliwek
sposób przygotowania

Aby przygotować kotlety mielone z pieca wystarczy:

  1. Bułkę namoczyć w mleku (nadmiar wyciskając w dłoniach)
  2. Posiekać cebulę
  3. W dużej misce wymieszać mięso mielone z jajkiem, namoczoną bułką oraz cebulką. Doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać
  4. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C
  5. Z mięsa uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i włożyć do żaroodpornego naczynia.
  6. Mielone skropić oliwą z oliwek i wstawić do pieca
  7. Kotlety piec w temperaturze 180°C przez 45-50 minut

Szybkie i proste mielone gotowe! Prawda, że łatwy przepis na mielone?

Smaczbego

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!