Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Mięso pieczone

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

240 ocen

Świąteczny pasztet z królika

Świąteczny pasztet z królika

Nie ma to jak pasztet, szczególnie na Święta. A jak pasztet to z królika. Mięso królicze jest pyszne i zdrowe, więc nie ma na co czekać, tylko pieczemy pasztet z królika na Święta. 
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy to świetna alternatywa dla wędliny kupowanej w sklepie. Kanapki z pasztetem drobiowym sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolację, jak i szybką przekąskę. Dosyć często robię pasztet drobiowy, bo mogę go dłużej przechowywać w lodówce, a przede wszystkim, dlatego, że wiem dokładnie z czego został on zrobiony!
Przepis na pieczony boczek

Przepis na pieczony boczek

Pieczony boczek z odrobiną ćwikły z chrzanem lub musztardy nie znajdzie się pewnie w menu osób liczących każdą kalorię, ale na stole smakoszy - już tak! Odpowiednio przyprawiony pieczony boczek jest smaczny i aromatyczny. Na dowód, powiem tylko, że w czasie ostatnich świąt, to właśnie pieczony boczek zniknął z półmiska z wędliną najszybciej!
Linia
Sprawdzony przepis na żeberka pieczone w miodzie

Sprawdzony przepis na żeberka pieczone w miodzie

Żeberka pieczone w miodzie są doskonałym daniem na wieczorne spotkania. Wspólne oglądanie meczu u mnie w domu zawsze się odbywa przy żeberkach w miodzie. Żeberka pieczone w miodzie według mojego przepisu są proste, chrupiące i bardzo aromatyczne!
Tradycyjnie pieczony boczek

Tradycyjnie pieczony boczek

Ostatnio powracam do tradycyjnych przepisów kuchni polskiej. Jednym z takich dań jest pieczony boczek. Tradycyjnie pieczony boczek wypełnia cały dom wspaniałym aromatem i nawet ci, którzy początkowo nie wykazują entuzjazmu, nie mogą się doczekać kiedy spróbują jak smakuje ten pachnący tradycyjnie pieczony boczek!
Pasztet mojej mamy

Pasztet mojej mamy

Dobry pasztet nie ma sobie równych. O smaku pasztetu decyduje głównie jakość użytego mięsa, ale również jego przyprawienie. Pasztetu nauczyłam się piec od mojej mamy i nieskromnie powiem, że uważam pasztet mojej mamy za najlepszy na świecie!
Linia
Żeberka w marynacie miodowej

Żeberka w marynacie miodowej

Żeberka w marynacie miodowej to prawdziwy rarytas. Słodycz miodu, przełamana musztardą pieprzem i podbita mocnym smakiem czosnku to doskonała marynata do pieczonych żeberek. Żeberka w marynacie miodowej według mojego przepisu są proste, a efekt jest doskonały. Polecam!
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Pasztet z królika to prawdziwy przysmak. Odpowiednio przyprawiony pasztet z królika ma charakterystyczny, nieco ostrzejszy smak, który wyraźnie się odróżnia od wędlin, które często smakują podobnie.  Oprócz walorów smakowych, pasztet z królika ma również doskonałe wartości odżywcze. Gorąco polecam przepis na pasztet z królika!
Udka gęsie pieczone w cydrze z jabłkowym puree

Udka gęsie pieczone w cydrze z jabłkowym puree

Mięso z gęsi uznawane jest za jedno z najzdrowszych i najbardziej ekologicznych oraz wartościowych produktów zwierzęcych. Dzieje się tak dlatego, że gęsi nadal hodowane są w tradycyjny sposób, czyli pasą się na świeżym powietrzu. Na świętego Marcina najlepsza gęsina – to przysłowie gości w rodzimej tradycji od wieków, a pieczona gęś to idealne danie na późną jesień.
Linia
Przepis na gęś po staropolsku

Przepis na gęś po staropolsku

Po latach fascynacji i odkrywania kuchni innych krajów, przyszedł chyba czas na zainteresowanie rodzimymi przysmakami. Gęś po staropolsku jest jednym z nich. Taka pieczona gęś po staropolsku jest naprawdę prosta w wykonaniu i stanowi doskonały zamiennik tradycyjnego niedzielnego kurczaka, bądź schabowego. zachęcam do wypróbowania przepisu!
Gęś pieczona z jabłkami

Gęś pieczona z jabłkami

Gęsina powraca do łask i bardzo mnie to cieszy. Gęś pieczona z jabłkami jest wyjątkowym daniem i doskonale uzasadnia zainteresowanie tym mięsem. Warto wiedzieć, że gęsina zupełnie nie traci na mrożeniu, a tłuszcz zebrany z gęsi pieczonej z jabłkami świetnie się przechowuje i ma w kuchni wiele zastosowań.  
Gęś pieczona w całości według mojej babci

Gęś pieczona w całości według mojej babci

Pieczona gęś była zawsze przysmakiem w domu mojej babci. Ostatnio odnalazłam jej przepis na gęś pieczoną w całości i spróbowałam go zrobić. Być może wspomnienia, a być może świetny przepis sprawiły, że gęś pieczona w całości według mojej babci na stałe weszła do mojego menu, szczególnie, kiedy chcę przygotować coś wyjątkowego.
Linia
Schab pieczony ze śliwkami

Schab pieczony ze śliwkami

Schab pieczony doskonale komponuje się ze śliwkami. Na dodatek taki schab pieczony jest pyszny zarówno na ciepło, jak również na zimno podawany jako wędlina. Warto samemu przygotować pyszny schab pieczony, wtedy wiemy najlepiej, co jemy.
Schab pieczony z marynaty

Schab pieczony z marynaty

Polecam sprawdzony przepis na wspaniały, mięciutki schab pieczony tradycyjny. Niestety przy przygotowaniu trzeba być cierpliwym, ponieważ mięso musi dosyć długo leżeć w marynacie, ale potem schab pieczony smakuje jak marzenie:)
Schab pieczony z miodem

Schab pieczony z miodem

Aromatyczny schab pieczony z miodem, czosnkiem i cynamonem to istna eksplozja smaku. Schab pieczony przygotowany w ten sposób jest naprawdę pyszny, a przepis na schab pieczony nie jest trudny. Dlatego nie ma co czekać, tylko działać, a schab pieczony zagości na naszym stole :)
Linia
Pyszna pieczona karkówka - jak zrobić?

Pyszna pieczona karkówka - jak zrobić?

Jak zrobić najlepszą pieczoną karkówkę? Korzystając z tego przepisu uda nam się to bez pudła. Przepis na pieczoną karkówkę, który polecam, przetestowałem i wykorzystuję na każde Święta. Bo jak można obchodzić Święta bez pieczonego mięsiwa? No nie da się :)
Pieczona karkówka – najprostszy przepis

Pieczona karkówka – najprostszy przepis

Pieczona karkówka jest wyśmienitym daniem nawet na uroczysty obiad. Podana z warzywami i ziemniakami to klasyka sama w sobie. Pieczona karkówka to jedno z moich najbardziej ulubionych dań. A że domownicy też za nią przepadają, przyrządzam ją bardzo często.
Soczysta pieczona karkówka

Soczysta pieczona karkówka

Pieczona karkówka to idealny pomysł, gdy szybko chcemy przyrządzić obiad i zależy nam, żeby to było coś mięsnego. Przepis na pieczoną karkówkę jest bardzo prosty. Nie wymaga skomplikowanych składników. Każdy powinien sobie poradzić z przygotowaniem pieczonej karkówki.
Linia
Pieczona karkówka - wyśmienity obiad

Pieczona karkówka - wyśmienity obiad

Pieczona karkówka, któż z nas jej nie lubi. Soczyste mięso, wyraziste przyprawy. Niepowtarzalny aromat. Pieczona karkówka gości na moim stole bardzo często. Idealna na gorąco, bardzo smaczna na zimno jako składnik kanapek. Więc do roboty!
Pieczona karkówka – królowa mięsnych dań

Pieczona karkówka – królowa mięsnych dań

Pieczona karkówka jest jednym z najpopularniejszych dań mięsnych w polskiej kuchni. A pieczona karkówka, odpowiednio przyrządzona smakuje bardzo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Jak prawidłowo upiec karkówkę?
Pieczona karkówka w czerwonym winie

Pieczona karkówka w czerwonym winie

Karkówka pieczona w winie smakuje naprawdę wyśmienicie. Przekonałem się o tym kilka lat temu, gdy na stole podczas przyjęcia pojawiła się właśnie pieczona karkówka. Od tamtej pory serwują ją regularnie we własnym domu. Poznajcie mój sprawdzony przepis.
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!