Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Ogórki małosolne na grilla

print Drukuj
Ogórki małosolne na grilla

Maryla

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.7

3 oceny

Sezon grillowy w toku. Nasza kuchnia stworzyła mnogość przystawek do mięs grillowanych, ale każdy z nas wie, że ogórki małosolne nie zostaną wyparte przez żadne cukinie, czy też bakłażany. Ogórki małosolne same w sobie są rewelacyjne, łatwo je przygotować i wszyscy je lubią. Polecam ogórki małosolne na grilla.

składniki
  • 2 kg ogórków 
  • 4 ząbki czosnku
  • koper
  • sól kamienna
  • woda
  • 8 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 duże liście laurowe
  • łyżeczka nasion kolendry
sposób przygotowania

Ogórki małosolne na grilla:

  1. Wypłukane ogórki wkładamy do kamionki (można też do dużego słoja) i dodajemy koper, ziele angielskie, kolendrę, obrany i rozgnieciony czosnek i liście laurowe.
  2. Wszystko zalewamy zimną wodą z rozpuszczoną solą (4 szklanki wody - 1 łyżka soli).
  3. Ogórki małosolne odstawiamy na 5 dni pod przykryciem.

 

Po pięciu dniach nasze ogórki małosolne są gotowe na imprezę.

Smacznego!

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!