Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Orzechowe paluszki rybne

print Drukuj
Orzechowe paluszki rybne

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

3 oceny

Jeśli szukacie niewielkiego dania, które można podać najmłodszym, to polecam orzechowe paluszki rybne. Miękki środek, a na zewnątrz chrupiąca warstwa orzechów - niebo w gębie! Zamiast w orzechach paluszki rybne można oczywiście klasycznie panierować w tartej bułce, ale w wersji orzechowej, paluszki rybne naprawdę świetnie smakują.

składniki
  • Mintaj (filet) 500 g
  • Orzechy włoskie 1 szklanka
  • Jajko 1 sztuka
  • Otręby np. bezglutenowe gryczane 1–2 łyżki
  • Pieprz 1 łyżeczka pieprzu
  • Ostra papryka 1/2 łyżeczki
sposób przygotowania

Oto przepis na orzechowe paluszki rybne

  1. Rybę rozdrobnić widelcem
  2. Dodać jajko, przyprawy i otręby - wymieszać
  3. Posiekam orzechy
  4. Porcję farszu rybnego obtoczyć w panierce
  5. Paluszki układać na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C
  6. Piec ok. 25 minut
  7. Smacznego!

 

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!