Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pasta jajeczna do kanapek

print Drukuj
Pasta jajeczna do kanapek

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.0

9 ocen

Bardzo prosty przepis na pastę jajeczną. To co sprawia, ze pasta jajeczna smakuje wyjatkowo to dodatki. W tym przypadku połączenie pasty jajecznej z łososiem i rzodkiewką. Kanapki z pastą jajeczną to szybka i prosta przekąska.

składniki
  • 3 duże jajka 
  • 2 łyżeczki majonezu 
  • 1 łyżeczka jogurtu greckiego 
  • odrobina pieprzu świeżo mielonego
  • szczypta soli 
  • wędzony łosoś
  • rzodkiewka
sposób przygotowania

Pasta jajeczna na kanapki:

  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Majonez dokładnie mieszamy z jogurtem.
  3. Obrane jajka dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
  4. Kromki pieeczywa smarujemy pastą, kładziemy plastry wędzonego łososia, dekorujemy rzodkiewką i koperkiem. I oto wspaniała pasta jajeczna.

Ja proponuję kanapki z pastą, plastrem wędzonego łososia i kiełkami rzodkiewki:)

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.0
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!