Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

print Drukuj
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.2

14 ocen

Nie ma chyba w Polsce domu, w którym pasta jajeczna byłaby nieznana. Wynika to z tego, że pasta jajeczna to bardzo prosta potrawa. Jestem pewny, że z przygotowaniem pasty jajecznej nie będzie miał problemu nawet totalny laik kulinarny. Oto prosty przepis na pastę jajeczną.

składniki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
sposób przygotowania

Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze szczypiorkiem:

  1. Szczypiorek siekamy, dodajemy pokrojone jajka, musztardę, śmietanę i dokładnie miksujemy. 
  2. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
  3. Mieszamy i pasta jajeczna gotowa.

I kto nie jest w stanie przygotować takiej pasty, jak pasta jajeczna? Każdy!

Smacznego

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!