Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pasta z makreli i jajka

print Drukuj
Pasta z makreli i jajka

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

4 oceny

Lubicie pasty do chleba? W takim razie koniecznie wypróbujcie pastę z makreli i jajka! Pasty takie jak pasta z makreli i jajka znakomicie zastępują najbardziej popularne dodatki do kanapek: wędlinę czy też ser żółty. Pasta z makreli i jajka urozmaici jadłospis, dostarczy zdrowych tłuszczy i pełnowartościowego białka. Polecam!

składniki
  • Makrela wędzona 1 duża sztuka
  • Jajka 3 sztuki
  • Rzodkiewki 6 – 8 sztuk
  • Jogurt naturalny 2 łyżki
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Majonez 1 łyżeczka
  • Kolorowy pieprz
sposób przygotowania

Oto jak przygotować pastę z makreli i jajka

 

  1. Makrelę obrać i dokładnie oczyścić z ości
  2. Jajka ugotować na twardo a nastpnie drobno posiekać lub zetrzeć na tarce
  3. Rzodkiewkę umyć, a następnie pokroić w bardzo drobną kosteczkę - nie ścierać na tarce, bo puści za dużo soku!
  4. Rybę wymieszać z jajkami, rzodkiewkami, jogurtem, majonezem i musztardą
  5. Pastę doprawić pieprzem do smaku - wędzona makrela zawiera sporo soli dlatego powinien wystarczyć sam pieprz
  6. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 2 – 3 godziny, aby się przegryzł

Przechowywać w lodówce do 2 - 3 dni :)

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!