Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pasta z wędzonej makreli

print Drukuj
liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 0.0

0 ocen

przepis na paste z wedzonej makreli

składniki
  • wędzona makrela
  • czerwona cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 20 dag twarogu
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • łyżka ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni
sposób przygotowania

 

Makrelę bardzo dokładnie obieramy ze skóry i ości, mięso rozdrabniamy na małe kawałeczki. Cebulę i natkę pietruszki drob-no siekamy. Do rozdrobnionego widelcem twarogu dodajemy makrelę, cebulę, śmietanę i natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ugniatamy widelcem. Pastę podajemyna kromki razowego chleba z dodatkiem ziaren słonecznika. Dekorujemy listkami natki pietruszki i prażonymi ziarnami słonecznika.

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 0.0
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!