Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką

print Drukuj
Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

2 oceny

Przyjmujesz gości i nie wiesz co postawić na stole między posiłkami? Proponuję świetną przekąskę: pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką. Takie pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką smakują panom i paniom. Doskonale nadają się do swobodnego przegryzienia podczas spotkania, albo jako przystawka do innego dania. Polecam moje pieczarki faszerowane!

składniki
  • duże pieczarki - 6 szt.
  • wieprzowe mięso mielone - 400 g
  • cebula dymka ze szczypiorem - 2 szt.
  • jajko - 1 szt.
  • sól i pieprz - szczypta do smaku
  • natka pietruszki - garść   

 

sposób przygotowania

A oto przepis na pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką:

  1. Pieczarki myję, obieram i odcinam im ogonki.
  2. Układam kapelusze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.
  3. Mieszam posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki.
  4. Nadziewam farszem pieczarki.
  5. Piekę ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Pieczarki faszerowane mięsem i cebulą dymką są najlepsze na ciepło. Podaję do nich pieczywo i surówkę, albo serwuję jako oddzielną przystawkę. Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 3
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!