Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pierogi z kapusta i grzybami z patelni

print Drukuj
Pierogi z kapusta i grzybami z patelni

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

2 oceny

Pierogi z kapustą i grzybami mają swoich zwolenników, do których ja zdecydowanie należę. Dzisiaj proponuję pierogi z kapustą i grzybami z patelni. Moje pierogi smażone na głębokim tłuszczu są bardzo smaczne. 

składniki

Ciasto:

  • mąka - ½ kg
  • margaryna - ½ kostki
  • jajko - 1 szt.
  • soda - 1 płaska łyżeczka
  • szczypta soli
  • woda

Farsz

  • kiszona kapusta
  • grzyby (świeże, suszone lub pieczarki)
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • sól i pieprz według uznania
sposób przygotowania

A oto prosty przepis na pierogi z kapustą i grzybami z patelni.

  1. Składniki na ciasto zagnieć na miękkie  i elastyczne ciasto.
  2. Kapustę i grzyby ugotuj do miękkości, pokrój na mniejsze kawałki dosyp bułkę tartą i  połącz ze sobą doprawiając solą i pieprzem.
  3. Z ciasta wytnij krążki,  nadziej każdy farszem i bardzo dokładnie sklej brzegi,
  4. Smaż następnie pierogi na głębokim oleju na złoty kolor.

Pierogi z kapustą i grzybami z patelni są bardzo chrupiące i smaczne. Ja często podaję je okraszone zarumienioną cebulką.

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 5
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!