Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Placek po węgiersku na szybko

print Drukuj
Placek  po węgiersku na szybko

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

1 ocena

Tak naprawdę placek po węgiersku wymaga wiele czasu i jest dość pracochłonnym daniem. Jednak jego efekt końcowy wart jest takiego zachodu, gdyż placek po węgiersku jest po prostu pyszny. My sobie dzisiaj ułatwimy pracę kupując gotowy fix na placki ziemniaczane, dzieki czemu nie tracimy czasu na ich robienie i placek po węgiersku robimy szybciej.

składniki
  • 80 dag łopatki wieprzowej
  • 2 gotowe fixy placki ziemniaczane
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona 
  • 1 papryka żółta
  • 1 jajko 
  • Przyprawy: słodka papryka, ostra papryka, majeranek
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej
sposób przygotowania

Placek po węgiersku na szybko:

  1. Łopatkę, papryki, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i dusimy na oleju z dodatkiem przypraw.
  2. Następnie dodajemy bulion (1 kostka na 1l wody) i dusimy na małym ogniu do momentu aż będzie miękkie mięso.
  3. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i redukujemy nadmiar wody w sosie.
  4. Placki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy do nich nasze mięso z gęstym sosem pomidorowo - paprykowym.

I mamy placek po węgiersku na szybko, choć oczywiście jest lepiej zrobić własne placki ziemniaczane, ale gdy brak czasu to można wybaczyć :)

Smacznego!

Tagi: Obiady, Na szybko, Kuchnia węgierska
Autor:
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!