Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Amerykańskie racuchy z syropem klonowym

print Drukuj
Amerykańskie racuchy z syropem klonowym

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

4 oceny

Chociaż uwielbiam nasze naleśniki, ostatnio nie mogę się oprzeć amerykańskim racuchom z syropem klonowym, znanym również jako pancakes. Takie amerykańskie racuchy z syropem klonowym są puszyste, delikatne i idealne na śniadanie!

składniki
  • syrop klonowy
  • mąka - 1 szklanka
  • mleko - 3/4 szklanki
  • jajko - 1
  • cukier - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
  • ekstrakt waniliowy lub cukier z prawdziwą wanilią - 2 łyżeczki
  • stopione masło - 25g
sposób przygotowania

A  oto mój sposób na amerykańskie racuchy z syropem klonowym:

  1. W jednej misce połącz cukier mąkę i proszek do pieczenia.
  2. W drugiej misce roztrzep jajko, wymieszaj je z mlekiem i przestudzonym masłem.
  3. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy i mączną mieszankę. Całość energicznie wymieszaj trzepaczką, aby powstała gładka masa.
  4. Racuchy smaż tylko do zarumienienia z obydwu stron. Patelnia nie powinna być cała pokryta tłuszczem.
  5. Nacieraj ją odrobiną oleju lub rozprowadzaj kropelkę po jej powierzchni.

Przyznaję, że ja najbardziej lubię amerykańskie racuchy w wersji oryginalnej, czyli z syropem klonowym. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować ich z miodem, jogurtem lub jagodami, bądź malinami, racuchy  zawsze będa pyszne :).

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 5
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!