Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Sos pieczarkowy - krem

print Drukuj
Sos pieczarkowy - krem

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

2 oceny

Proponuję pyszny przepis na sos pieczarkowy, a właściwie krem pieczarkowy do muszelek. Jest to prosty sposób na szybki i naprawdę pyszny, a zarazem wegetariański obiad. Sos pieczarkowy w konsystencji kremowej można również przechowywać w lodówce, jednak nie dłużej niż 2-3 dni.

składniki
  • 60 dag pieczarek
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • piepr
sposób przygotowania

Sos pieczarkowy krem w kilku krokach:

  1. Obrane pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i dusimy 15 minut pod przykryciem na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
  2. Jak wszystko wystygnie, blenderem miksuję składniki na jednolity krem, który zagęszczam śmietaną i jeszcze raz duszę na małym ogniu jakieś 10 minut.
  3. Tak przygotowany sos pieczarkowy można wymieszać z muszelkami i mamy wtedy wspaniały obiad.


Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!