Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Sos tatarski na grilla

print Drukuj
Sos tatarski na grilla

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0

3 oceny

Sos tatarski... odkąd zaczęłam go robić nie mogę wyobrazić sobie grilla w naszej rodzienie bez tego sosu. Karkówka czy kurczak, nawet zwykła kiełbasa nabierają od razu innego smaku. Polecam sos tatarski jako doskonały dodatek do grillowanych mięs i wędlin. Jeśli ktoś nie próbował, to zachęcam.

składniki
  • 4 jaja na twardo 
  • 5 ogórków konserwowych
  • 100 g grzybków marynowanych 
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 100 g majonezu 
  • sól, pieprz i szczypta cukru
sposób przygotowania

Sos tatarski to nie filozofia, wystarczy wszystko dobrze pokroić, pomieszać i już mamy smaczny dodatek do głównego dania.

  1. Ogórki, grzybki i jajka pokroić najpierw trzeba w drobną kosteczkę.
  2. Potem musimy dodać pozostałe składniki i całość wymieszać.
  3. Na koniec trzeba doprawić do smaku.

I mamy już sos tatarski, który trzeba teraz przelać do słoików i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Dlatego warto zrobić go dzień przed imprezą czy grillem.

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0
Liczba porcji 12
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!