Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Sos tatarski - prosty przepis

print Drukuj
Sos tatarski - prosty przepis

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.5

6 ocen

Prosty przepis na sos tatarski - dodatek do mięs, ryb oraz wszelkiego rodzaju wędlin. Warto zrobić go samemu, mamy wtedy pewność, co jemy. I oczywiście sos tatarski ma tyle wspólnego z Tatarami, co ryba po grecku z rybami :)

składniki
  • 200 g majonezu
  • 4 łyżki gęstej śmietany 
  • 1 łyżka tartego chrzanu 
  • 1 mała łyżeczka musztardy 
  • kilka grzybków marynowanych w occie
  • 2 ogórki konserwowe 
  • 1 łyżka posiekanego koperku 
  • sól, pieprz
sposób przygotowania

Przepis na sos tatarski jest prosty i można go zrobić w dosłownie kilku krokach:

  1. Majonez mieszamy ze śmietaną, chrzanem oraz musztardą.
  2. Ogórki i grzybki kroimy w kosteczkę.
  3. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie całość dokłądnie mieszamy na gładki sos.
  4. Sos tatarski gotowy, teraz można go, przelać do słoika i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.5
Liczba porcji 10
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!