Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Sos tatarski z kaparami

print Drukuj
Sos tatarski z kaparami

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0

4 oceny

Polecam uniwersalny sos tatarski pasujący do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin. Oczywiście nie ma on nic wspólnego z dawnymi czy obecnymi Tatarami, ale nazwa sos tatarski się przyjęła, więc nie ma co z nią walczyć. Lubię sos tatarski, choć zawiera majonez, a niestety majonez w dużej ilości nie jest zbyt zdrowy :( nad czym ubolewam, bo go bardzo lubię.

składniki
  • 1 mały słoik majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 drobno pokrojone grzybki marynowane
  • 2 jajka na twardo
  • 4 łyżki kaparów
  • 1 łyżka szczypiorku
  • sol i pieprz, szczypta cukru
sposób przygotowania

Sos tatarski moze być z różnymi dodatkami, ten akurat jest z kaparami.

  1. Najpierw siekamy ogórki, grzybki, kapary i jajka, drobno siekamy.
  2. Dodajemy szczypiorek i całość mieszamy dokładnie z majonezem.
  3. Przyprawiamy cały sos cukrem, solą i pieprzem do smaku.

I mamy domowy sos tatarski z kaparami :)

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!