Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Wiejski sos tatarski

print Drukuj
Wiejski sos tatarski

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.4

10 ocen

Zamiast kupować sos tatarski w sklepie, w mojej rodzinie robimy sobie wiejski sos tatarski sami. Taki domowy sos tatarski będzie idealnie komponował się np. z szynką czy z łososiem. Sos tatarski pasuje również do grilla. W związku z tym polecam mój sprawdzony przepis na sos tatarski.

składniki
  • słoiczek majonezu 250 ml
  • 4 jaja
  • ok 6 małych ogórków konserwowych
  • słoiczek grzybków marynowanych 250 ml
  • 2 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
sposób przygotowania

Żeby powstał wiejski sos tatarski, musimy zastosować się do tego przepisu:

  1. Gotujemy na twardo jajka, oczywiście je obieramy i kroimy w kosteczkę.
  2. Również w kostkę kroimy ogórki oraz grzybki, i tutaj w zależności, jak bardzo chcemy mieć wiejski sos tatarski, to kroimy w większą lub mniejszą kostkę.
  3. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z musztardą, majonezem, solimy i pieprzymy.
  4. I mamy wspaniały wiejski sos tatarski, którego możemy z powodzeniem używać do różnych potraw, a nawet zwykłych kanapek.

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.4
Liczba porcji 10
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!