Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Tatar ze śledzia po polsku

print Drukuj
Tatar ze śledzia po polsku

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0

4 oceny

Tatar ze śledzia po polsku to kwintesencja polskiej tradycji - połączenie uwielbianych przez polaków śledzi i podstawowej przyprawy kuchni polskiej czyli majeranku.... Tatar ze śledzia po polsku to pyszna, zdrowa i dietetyczna przystawka. Bowiem, 100 g tataru ze śledzia dostarcza jedynie 160 kcal i równocześnie to dawka witamin: A, D, E, witamin z grupy B i składników mineralnych: żelaza, cynku i miedzi oraz fosforu i jodu

składniki
  • Szalotka 1 sztuka
  • Śledzie 2 filtey
  • Majeranek 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny kilka kropli
  • Cukier brązowy 1/2 łyżeczki
sposób przygotowania

I przepis na tatara ze śledzia po polsku

  1. Dzień wcześniej należy przygotować śledzie
  2. Opłukać i zalać je wodą i dodając obranego ziemniaka - śledzie najlepiej zostawić do wymoczenia na całą noc Następnego dnia drobno posiekać szalotkę
  3. Śledzia pokroić w drobną kostkę, 3-5 mm.
  4. Dodać świeży majeranek, sok z cytryny, odrobinę cukru i dużo czarnego pieprzu
  5. Podawać na grzankach, chlebie albo z gorącym ziemniakiem

Na zdrowie! :)

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!