Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Przyprawa do piernika - wersja druga

print Drukuj
Przyprawa do piernika - wersja druga

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

2 oceny

Większość kupnych przypraw do piernika zawiera w składzie cukier i mąkę! W drugiej wersji przyprawy do piernika na próżno szukać tych składników, zamiast nich przyprawa do piernika - druga wersja zawiera paletę najważniejszych składników tej aromatycznej przyprawy: cynamon, imbir, goździki i gałkę muszkatołową. Jestem pewna, żepiernikowe wypieki odpłacą się wspaniałym smakiem i niepowtarzalnym aromatem

składniki
  • Cynamon 5 niedużych lasek cynamonu, 30 g
  • Imbir suszony 5 łyżeczek, 10 g
  • Gałka muszkatołowa 1 sztuka, 5 g
  • Ziele angielskie 2 łyżeczki ziaren, 5 g
  • Goździki 1, łyżeczki, 5 g
  • Kardamon 2 łyżeczki ziaren, 5 g
  • Anyż 1 gwiazdka, 1 g
  • Pierz w ziarnach 1 g
sposób przygotowania

A teraz przepis na drugą wersję przyprawy do piernika

  1. W wersji dla osób na diecie bezglutenowej upenić się, że przyprawy nie są zanieczyszczone glutenem!
  2. Wyłuskać ziarna z kardamonu i anyżu
  3. Zmielić lub utrzeć po kolei wszystkie przyprawy, które są w całości
  4. Kiedy wszystkie przyprawy będą już zmielone dodać do słoika te sypkie, zamknąć słój i porządnie nim potrząsać, aż do połączenia się wszystkich przypraw

Gotowe!

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!