Barszcz wigilijny na zakwasie wymaga wcześniejszego zaplanowania. Warto jednak przygotować zakwas, bo taki barszcz ukazuje pełnię smaku tego dania. Kiedy pierwszy raz robiłem wigilijny barszcz na zakwasie nie sądziłem, że efekt będzie taki wyjątkowy!
A oto mój sposób na przygotowanie wigilijnego barszczu na zakwasie:
Zakwas:
Barszcz:
Przed podaniem barszcz należy przecedzić przez sito i według uznania przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewając należy nie dopuszczać do wrzenia, dzięki czemu, wigilijny barszcz na zakwasie będzie miał głęboki i klarowny kolor. Smacznego!
Barszcz czerwony z bezglutenowymi uszkami
Mój wigilijny barszcz z uszkami
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa