A czemu bagienne? Bo to ciasto czekoladowe z amerykańskiego Południa, z delty Missisipi, oryginalnie nazywa się Mississippi Mud Cake. To ciasto czekoladowe rozpływa się samo w ustach nasycając wszystkie zmysły smakiem czekolady. Powiedzieć, że niebo w gębie to nic nie powiedzieć. Warto samemu wypróbować i przekonać się, że kawałek nieba na talerzu możemy sami wytworzyć :)
Ciasto czekoladowe robię w tortownicy 22- cm i na tę foremkę są składniki. Zabieramy się do dzieła:
Ciasto czekoladowe w tej postaci cieszy wszystkie zmysły, bo i oko i kubki smakowe :)
Smacznego!
Ciasto czekoladowe według Młynarskiej
Najbardziej czekoladowe ciasto czekoladowe
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa