Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Surówka z pora i białej rzodkwi

print Drukuj
Surówka z pora i białej rzodkwi

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0

3 oceny

Surówka z pora i białej rzodkwi to propozycja dla tych którzy lubią ostrzejsze smaki. Jednocześnie pory mają wielkie wartości odżywcze, przy małej kaloryczności - 100 g pora dostarcza jedynie 24 kalorii. Zatem surówka z pora i białej rzodkwi sprawdza się doskonale podczas odchudzania - nadaje posiłkom wyrazisty smak nie podnosząc istotnie ich kaloryczności!

składniki
  • Por 1 sztuka
  • Biała rzodkiew 1/2 sztuki
  • Rzodkiewka 5 sztuk
  • Jogurt naturalny gęsty 1 łyżka
  • Koperek 1 łyżeczka
  • Sól morska, pieprz do smaku
sposób przygotowania

Przepis na surówkę z pora i białej rzodkwi:

  1. Warzywa dokładnie umyć
  2. Pora pokroić bardzo drobno
  3. Białą rzodkiew i rzodkiewki zetrzeć na tarce.
  4. Wymieszać jogurt z koperkiem, następnie połączyć sos z pozostałymi składnikami surówki
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Gotowe! :)

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!