Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Domowa granola

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

15 ocen

Domowa granola z patelni

Domowa granola z patelni

Przygotowując własną domową granolę z patelni masz pewność, że znajdzie się w niej duża dawka orzechównasion i suszonych owoców. Przemysłowe granole przeważnie zawierają sporo tłuszczy - i to te najgorsze z najgorszych czyli kwasy tłuszczowe trans, które są znienawidzone przez dietetyków.  Domowa granola z patelni nie zawieraani grama tych transów, ale przede wszystkim jest pyszna  łatwa w przygotowaniu ! Spróbuj sam!!!
Bezglutenowa granola

Bezglutenowa granola

Podobnie jak glutenowe wersje domowej granoli, również bezglutenowa granola zawiera węglowodany złożone, które są przede wszystkim niezbędne nam do prawidłowej i efektywnej pracy naszego mózgu! Dlatego dla osób muszących eliminować gluten z diety, bezglutenowa granola to doskonały wybór zarówno na pierwsze i drugie śniadanie. Polecam!
Czekoladowa granola

Czekoladowa granola

Czekoladowa granola to zdecydowanie zdrowsza i równie smaczna wersja czekoladowych płatków śniadaniowych szeroko dostępnych w sklepach. Naturalne cukry uwięzione w strukturach błonnika pokarmowego to niewątpliwy dietetyczny plus czekoladowej granoli.  Czekoladową granole można również zabrać do pracy na drugie śniadanie jako dodatek do jogurtu czy też popularnego serka wiejskiego. Polecam, jest na prawdę pyszna!  
Linia
Domowa jabłkowa granola

Domowa jabłkowa granola

Domowa jabłkowa granola to propozycja na pożywne śniadanie. Zawarte w domowej jabłkowej granoli węglowodany złożone spożywane regularnie w ciągu dnia dostarczają niezbędnej energii, a ponieważ glukoza uwalniana jest z nich powoli, organizm efektywniej wykorzystuje zjedzone kalorie. To dlatego dzięki domowej jabłkowej granolibędziemy mogli sprawnie pracować na pełnych obrotach od rana do nocy - no! przynajmniej do następnego posiłku :)
Tradycyjna granola z miodem

Tradycyjna granola z miodem

W sklepach półki wręcz się uginają od płatków śniadaniowych z niebotyczną zawartością cukru! Dlatego dziś przedstawiam przepis na domową granole. Tradycyjna granola z miodem smakuje doskonale, a umiarkowana zawartość cukru i konkretna dawka błonnika sprawia, że tradycyjna granola z miodem jestrównież zdrowym dodatkiem do jogurtu, kefiru czy mleka.
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!