Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Młoda kapusta - sprawdzony przepis

print Drukuj
Młoda kapusta - sprawdzony przepis

WszelkiePrzepisy.pl

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

3 oceny

Nie pamiętam kiedy ostatni raz tak dobrze zjadłem, a to była tylko młoda kapusta. Świeża, pachnąca koperkiem i wędzonką młoda kapusta niesamowicie przypadła mi do gustu. Młoda kapusta - niby nic, a taka pychota. Polecam sprawdzony przepis na młodą kapustę.

składniki
  • 1 młoda kapusta 
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 20 dag cienkiej kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 1 pęczek kopru
  • przecier pomidorowy 
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • pieprz
  • sól
sposób przygotowania

Jak poprawnie wykonać sprawdzony przepis na młodą kapustę (w dwóch krokach):

  1. Kapustę najlepiej przygotowywać tak, jak się przygotowuje zupy śródziemnomorskie, czyli na dno garnka wlewamy odrobinę oleju i dodajemy kolejno: podsmażony boczek, podsmażoną kiełbasę i podsmażoną cebulę (wszystko pokrojone w kostkę), dalej dolewamy litr wody (może być bulion) i wrzucamy przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe.
  2. Następnie dodajemy drobno pokrojona kapustę i gotujemy ją ok. 20 minut (aż będzie miękka). Na koniec posiekany koper i przecier pomidorowy.

Młoda kapusta gotowa.

Smacznego

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 6
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!