Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Młoda kapusta zasmażana

print Drukuj
Młoda kapusta zasmażana

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.0

1 ocena

Młoda kapusta zasmażana - teraz przyszedł czas na to, żeby nacieszyć podniebienie młodą kapustą. Młoda kapusta jest najsmaczniejsza i najdelikatniejsza właśnie o tej porze. Przygotowanie jej jest banalnie proste i dlatego polecam, aby młoda kapusta zagościła na waszych obiadowych stołach. Młoda kapusta smakuje wspaniale!

składniki
  • 1 młoda kapusta 
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek kopru
  • 25 dag kiełbasy np. podwawelskiej
  • 1 kostka rosołowa (niekoniecznie)
  • łyżka czubata mąki
  • łyżka masła
  • 8 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • olej
sposób przygotowania

Młoda kapusta zasmażana krok po kroku:

Czystą i poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka z wodą (4cm na dnie) i gotujemy razem z kostką rosołową, zielem angielskim, liśćmi laurowymi do momentu aż zmięknie.

Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę i dodajemy do kapusty. Po 165 minutach na patelni przygotowujemy zasmażkę, tj. zasmażamy mąkę na maśle i również dodajemy do kapusty.

10 minut gotowania pod przykryciem i nasza młoda kapusta  z zasmażką gotowa.
Młoda kapusta  najlepiej mi smakuje do konkretnego schabowego z młodymi ziemniakami.

Smacznego życzę!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.0
Liczba porcji 6
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!