Młoda kapusta zasmażana - teraz przyszedł czas na to, żeby nacieszyć podniebienie młodą kapustą. Młoda kapusta jest najsmaczniejsza i najdelikatniejsza właśnie o tej porze. Przygotowanie jej jest banalnie proste i dlatego polecam, aby młoda kapusta zagościła na waszych obiadowych stołach. Młoda kapusta smakuje wspaniale!
Młoda kapusta zasmażana krok po kroku:
Czystą i poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka z wodą (4cm na dnie) i gotujemy razem z kostką rosołową, zielem angielskim, liśćmi laurowymi do momentu aż zmięknie.
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę i dodajemy do kapusty. Po 165 minutach na patelni przygotowujemy zasmażkę, tj. zasmażamy mąkę na maśle i również dodajemy do kapusty.
10 minut gotowania pod przykryciem i nasza młoda kapusta z zasmażką gotowa.
Młoda kapusta najlepiej mi smakuje do konkretnego schabowego z młodymi ziemniakami.
Smacznego życzę!
Młoda kapusta - sprawdzony przepis
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
Młoda kapusta zasmażana z przecierem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Kamionkowska 51
03-812 Warszawa