Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Racuchy twarogowe

print Drukuj
Racuchy twarogowe

Kafka

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.8

6 ocen

Racuchy to danie smaczne i sycące. Racuchy twarogowe sprawdzą się na śniadanie i na kolację, tym bardziej, że moje racuchy z beztłuszczowym kefirem i chudym twarogiem są niskokaloryczne. Poznaj mój świetny przepis!

składniki
  • jajka - 2 szt.
  • chudy twaróg (zmielony) - 3/4 kostki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie (16 g)
  • kefir 0% - 400 ml
  • mąka pszenna - 7 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 4 łyżki
  • olej lub margaryna do smażenia
sposób przygotowania

Poznaj mój sposób na smaczne racuchy twarogowe.

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą, gęstą masę.
  2. Na patelni rozgrzej tłuszcz i łyżką nakładaj placki (1 duża łyżka ciasta na 1 racuch).
  3. Smaż, aż masa się zetnie, a spód się przyrumieni. Odwróć na drugą stronę i usmaż na rumiano.
  4. Odkładaj racuchy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smaż racuchy systematycznie dodając odrobinę oleju na patelnię.

Takie racuchy twarogowe są smaczne z dżemem, miodem lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.8
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!