Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Serek migdałowy z miodem

print Drukuj
Serek migdałowy z miodem

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

3 oceny

Serek migdałowy jest produktem ubocznym po produkcji domowego mleka migdałowego. Ani się ważcie wyrzucać masę migdałową, która pozostanie Wam po przygotowaniu mleka migdałowego. Przygotujcie kremowy i delikatny serek migdałowy z miodem! W wersji na słodko serek migdałowy z mioedem jest wyjątkowo smaczny.

składniki
  • Masa migdałowa, która pozostała po produkcji mleka migdałowego
  • Jogurt naturalny 125 g
  • Sól szczypta
  • Sok z cytryny (opcjonalnie) 1 łyżeczka
  • Miód do polania 1łyżka
sposób przygotowania

Oto przepis na serek migdałowy z miodem

  1. Przygotować masę migdałową według przepisu na mleko migdałowe
  2. W misce wymieszać dokładnie masę migdałową z jogurtem i szczyptą soli
  3. Jeśli serek jest za mało kwaśny dodać sok z cytryny
  4. Serek przełożyć do miseczki i polać miodem

 

Smacznego!

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!