Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pasta jajeczna - prosty przepis

print Drukuj
Pasta jajeczna - prosty przepis

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.1

12 ocen

Pasta jajeczna - najlepsza z past. Pasta jajeczna idealnie smakuje z każdym rodzajem pieczywa. Możemy nią dekorować kanapki albo podawać w odrębnych miseczkach lub na liściach sałaty. Pasta jajeczna jest doskonała na śniadanie, choć na kolację też ją można zjeść :)

składniki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
sposób przygotowania

Pasta jajeczna to bajecznie prosty przepis:

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Włożyć do miseczki, dodać majonez, sól i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie rozgnieść widelcem i .. pasta jajeczna gotowa.

Oczywiście trzeba pamiętać, że majonez zwiększa cholesterol, więc codziennie nie polecam takiej pysznej pasty, jaką jest pasta jajeczna  do jedzenia, ale raz na jakiś czas... :)

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.1
Liczba porcji 3
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!