Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Szparagi z grilla - zielone

print Drukuj
Szparagi z grilla - zielone

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

1 ocena

Szparagi z grilla to jedna z moich ulubionych potraw. Możemy szparagi podawać samodzielnie lub jako przystawkę do grillowanych mięs. Szparagi  świetnie smakują posypane startym parmezanem. Szparagi to idealne danie na wiosnę.

składniki
  • zielone szparagi - 25 sztuk 
  • 4 łyżki oliwy 
  • sól
  • pieprz
sposób przygotowania

Nie ma co na grilla cały czas zajadać się miesem, można i warto przygotować  szparagi.

  1. Szparagi obieramy, Odłamujemy twarde koncówki, myjemy i wyszuszamy.
  2. Szparagi smarujemy oliwą i układamy na ruszcie.
  3. Szparagi  grillujemy przez ok 3 -5 min z każdej strony. Posypujemy solą, pieprzem - najlepiej świeżo mielonym.
  4. Możemy skropić octem balsamicznym lub polać roztopionym masłem.

 

Szparagi gotowe - smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 5
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!