Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Zapiekane szparagi - prosty przepis

print Drukuj
Zapiekane szparagi - prosty przepis

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.3

3 oceny

Przepis na szparagi - szparagi zapiekane. Przygotowanie zapiekanych szparagów jest bardzo proste. Szparagi zapiekane są też bardziej aromatyczne niż szparagi gotowane. Szparagi możemy je serwować jako osobne danie albo jako dodatek do dań mięsnych, rybnych.

składniki
  • 1 pęczek zielonych grubszych szparagów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony pieprz - do smaku
sposób przygotowania

Szparagi - przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  2. Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy twarde końcówki i osuszamy.
  3. Układamy szparagi - jedną warstwę na blasze, mocno skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem (nie żałujemy tych składników)
  4. Blachę wsuwamy do piekarnika na około 20 minut.
  5. Szparagi w tak wysokiej temperaturze mogą się delikatnie zbrązowić
  6. Po wyjęciu szparagi możemy posypać parmezanem.

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 3.3
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!