Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Fasolka szparagowa z koperkiem

print Drukuj
Fasolka szparagowa z koperkiem

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

1 ocena

Fasolka szparagowa jest prosta do przygotowania i to wszyscy wiemy. Ale to nie wszystkie jej zalety. Fasolka szparagowa jest też: niskokaloryczna, bogata w kwas foliowy, ma wysoką zawartość błonnika, niski indeks glikemiczny. Czyli nic tylko jeść i jeść fasolkę kiedy jest na nią sezon!. A to mój przepis na fasolkę szparagową z koprem.

składniki
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 2 łyżki nasion koperku
  • sól 
sposób przygotowania

Fasolka szparagowa:

  1. Fasolkę myjemy, czyścimy z włókien.
  2. Wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy w odkrytym garnku.
  3. Gdy fasolka staje się miękka dorzucamy nasiona kopru i gotujemy jeszcze przez ok 3 min.
  4. Miękką fasolkę odcedzamy. Możemy jeść samą lub może być pysznym dodatkiem do obiadu.

Co kto lubi, u mnie fasolka szparagowa albo jest zjadana sama, albo do mięsa.

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 2
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!