Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Fasolka szparagowa na szybko

print Drukuj
Fasolka szparagowa na szybko

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

1 ocena

Fasolka szparagowa najlepiej smakuje, gdy jest młoda. Ugotowana fasolka szparagowa i podlana masłem… niebo w gębie. Fasolka szparagowa zawiera dużo białka i przygotowuje się ją szybko, więc stanowi czasem substytut pełnego obiadu, a przepis na fasolkę szparagową jest banalny.

składniki
  • 80 dkg fasolki
  • 3 dkg masła
  • sól
  • 2 dkg tartej bułki
sposób przygotowania

Fasolka szparagowa idealnie smakuje, gdy się zrobi tak:

  1. Młodą i świeża fasolkę szparagową obieramy z włókien (jeśli je posiada), płuczemy i zalewamy wrzącą i osoloną wodą.
  2. Przykrywamy i gotujemy fasolkę na silnym ogniu, aż będzie miękka.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło i rumienimy bułkę tartą.
  4. Odcedzamy fasolkę i polewamy masłem z bułką tartą.

Fasolka szparagowa gotowa, a my czujemy się jak w niebie :)

Smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 4
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!