Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Fasolka szparagowa z bułką tartą

print Drukuj
Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

1 ocena

Gotowana fasolka szparagowa to danie nie tylko pyszne ale i niskokaloryczne. Idealne zatem dla osób będących na diecie. W domu podaję ją w dwóch wariantach - ja osoba wiecznie odchudzająca się - jem ją saute, reszta rodziny z masełkiem i bułką tartą. Poniżej prosty przepis na fasolkę szparagową.

składniki
  • 1/2 kg świeżej fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej)
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/2 kostki masła,
  • sól
sposób przygotowania

Fasolka szparagowa, przepis bardzo prosty:

  1. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie
  2. Podczas gdy fasolka się gotuje, w rondelku na wolnym ogniu roztapiamy masło. Do roztopionego masła dodajemy bułkę tartą i calość lekko zrumieniamy.
  3. Ugotowaną i wyłożoną na talerz fasolkę solimy do smaku i polewamy roztopioną, ciepłą bułką tartą.

Fasolka szparagowa gotowa, smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 2
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!