Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Najlepsze masło czosnkowe

print Drukuj
Najlepsze masło czosnkowe

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0

3 oceny

Masło czosnkowe jest banalnie proste do wykonania. W moim domu masło czosnkowe robią dzieci. Mają mnóstwo frajdy i uczą się jednocześnie samodzielnie przygotowywać posiłki. Jak zrobić masło czosnkowe?

składniki
  • Kostka masła -250 g
  • Duża główka czosnku
  • Łyżka soli
  • Pół łyżki pieprzu
  • Natka pietruszk
sposób przygotowania

Masło czosnkowe - jak to zrobić?

  1. Są dwie metody. Ręczna i mechaniczna.
  2. Niektórzy używają moździerza do rozdrobnienia i wymieszania czosnku i przypraw. Można to także zrobić w wysokiej misce używając metalowej łyżki. Wygodniejsi mogą użyć miksera.
  3. Najpierw mieszamy czosnek i przyprawy, potem dodajemy masło, mieszamy.
  4. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
  5. Masło czosnkowe gotowe.

Smacznego smarowania!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 4.0
Liczba porcji 12
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!