Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Jak zrobić masło czosnkowe

print Drukuj
Jak zrobić masło czosnkowe

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

2 oceny

Jak zrobić masło czosnkowe? Bardzo prosto, bo przepis na masło czosnkowe jest naprawdę prosty, a mamy idealne masło czosnkowe, które można wykorzystać do wielu celów, czy to na grilla, czy to do ryby, na kanapkę, czy co tam nam przyjdzie do głowy.

składniki

pół kostki masła
3 ząbki czosnku
szczypta soli
pieprz
rozmaryn

sposób przygotowania

Masło czosnkowe to absolutny must have w moim domu na wiosnę, i oto jak zrobić Masło czosnkowe:

  1. Wyjmujemy masło z lodówki, odstawiamy na jakiś czas, żeby było miękkie.
  2. Obieramy czosnek, wyciskamy przez praskę.
  3. Dodajemy do masła, solimy, pieprzymy, posypujemy rozmarynem.
  4. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy na około pół godziny do lodówki.

Masło czosnkowe gotowe - smacznego!

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0
Liczba porcji 10
print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!