Polecamy dzisiaj:

Sałatka gyros – jak zrobić

Pasztet z soczewicy

print Drukuj
Pasztet z soczewicy

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5 5.0

4 oceny

Wegetariańskie wersje pasztetów pokazują ile jest możliwości ciekawego włączenia warzyw do naszej diety.... Warzywa do kanapki wcale nie muszą się ograniczać do plasterka pomidora - zarówno warzywne pasty jak i pasztety wegetariańskie znakomicie urozmaicają jadłospis. Koniecznie wypróbujcie przepis na pasztet z soczewicy!

składniki
  • Kasza jaglana 100g
  • Soczewica (żółta) 50g
  • Marchew 2 sztuki
  • Buraki 2 sztuki
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Musztarda dijon 2 łyżeczki
  • Suszone pomidory kilka sztuk
  • Przyprawy: curry, bazylia i czosnek niedźwiedzi
sposób przygotowania

A teraz przepis na pasztet z soczewicy

  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować do miękkości
  2. Buraki umyć, ugotować, a następnie obrać i zblendować na puree
  3. Wymieszać (bez blendowania) z kaszą jaglaną, dodając suszone pomidory
  4. Masę wyłożyć do aluminiowej rynienki.
  5. Soczewicę namoczyć (2 godziny) i ugotować.
  6. Marchewki obrać, ugotować, a następnie zblendować wraz z soczewicą, mąką, musztardą i curry.
  7. Do rynienki wyłożyć kolejną warstwę i całość piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni

 Pasztet polecam do kanapek!

Smacznego!

print Drukuj
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Papryka faszerowana
Gwiazdka

Papryka faszerowana

przepis na papryke faszerowana
Pasta z wędzonej makreli
Gwiazdka

Pasta z wędzonej makreli

przepis na paste z wedzonej makreli
Tarta łososiowa z sosem holenderskim
Gwiazdka

Tarta łososiowa z sosem holenderskim

przepis na tarte lososiowa
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!